Tilstandsrapport i Odense, Svendborg, Nyborg og resten af landet

Vil du sælge dit hus? Så er det en god idé at få lavet en tilstandsrapport.

Hvis du vil sælge dit hus, er det en god idé at få lavet en tilstandsrapport, da du ellers vil hæfte for fejl og mangler på huset i 10 år. Sammen med en elinstallationsrapport og en ejerskifteforsikring, er du sikret mod et eventuelt erstatningskrav for skjulte fejl eller mangler, der måtte vise sig på huset efter du har solgt det.

Hvad er en tilstandsrapport?

Udover at beskytte dig som sælger mod erstatningskrav fra køber, har tilstandsrapporten også til formål at give køber et indblik i husets tilstand, at vise i hvilket omfang, husets fysiske tilstand er ringere end tilstanden af tilsvarende intakt hus af samme alder.

Tilstandsrapporten laves ud fra en byggeteknisk gennemgang af huset, der laves både indvendig og udvendig. Konstateres der skader eller fejl, bliver der givet en anmærkning (grå, gul, rød eller sort), som gives ud fra hvor ”stor” skaden er.

Grundig gennemgang

Hos Rydahl Byggesagkyndig tilbyder jeg en grundig gennemgang og tilstandsrapport. Jeg udarbejder især tilstandsrapporter til kunder omkring Odense, Svendborg, Nyborg og Faaborg. Dog kører jeg også gerne rundt på resten af Fyn samt til kunder på Sjælland. Du er altid velkommen til at kontakte mig for at høre nærmere.

Hvad kan Rydahl byggesagkyndig gøre for dig?

Med mig som din byggesagkyndige, bliver der lavet en faglig og retvisende tilstandsrapport af dit hus. Udover at lave din tilstandsrapport, laver jeg også gerne den lovpligtige energimærkning for dig. Yderligere kan jeg sørge for at el-installationsrapporten bliver lavet – du behøver derfor ikke kontakte andre end mig for at få lavet alle tre rapporter.

Hvordan foregår det?

Tilstandsrapporten laves ud fra en byggeteknisk gennemgang af huset, der laves både indvendig og udvendig. Vinduer, ydervægge, indvendige vægge, tag, loftrum, kælder, krybekælder, badeværelse, lofter, gulve mv. gennemgås, og hvis der konstateres skader eller fejl, bliver der givet en farve/anmærkning (grå, gul, rød eller sort), alt efter hvor ”stor” skaden er.

Sådan sikre du din hushandel!

Sikkerhedestyrelsen har udarbejdet denne video der forklare fordelene ved at benytte sig af huseftersynsordningen.

Med en tilstandsrapport og el-eftersynsrapport i hånden, samt et tilbud på en ejerskifteforsikring, slipper du som sælger for at hæfte for skjulte fejl og mangler på dit hus de næste 10 år.

Det er din sikkerhed for en sikker bolighandel!