Tilstandsrapport

Vil du sælge dit hus? Så er det en god idé at få lavet en tilstandsrapport.

Hvis du vil sælge dit hus, er det en god idé at få lavet en tilstandsrapport, da du ellers vil hæfte for fejl og mangler på huset i 10 år. Sammen med en elinstallationsrapport og en ejerskifteforsikring, er du sikret mod et eventuelt erstatningskrav for skjulte fejl eller mangler, der måtte vise sig på huset efter du har solgt det.

Hvad er en tilstandsrapport?

Udover at beskytte dig som sælger mod erstatningskrav fra køber, har tilstandsrapporten også til formål at give køber et indblik i husets tilstand, at vise i hvilket omfang, husets fysiske tilstand er ringere end tilstanden af tilsvarende intakt hus af samme alder. Tilstandsrapporten laves ud fra en byggeteknisk gennemgang af huset, der laves både indvendig og udvendig. Vinduer, ydervægge, indvendige vægge, tag, loftrum, kælder, krybekælder, badeværelse, lofter, gulve mv. gennemgås, og hvis der konstateres skader eller fejl, bliver der givet en farve/anmærkning (grå, gul, rød eller sort), alt efter hvor ”stor” skaden er. Hos Rydahl Byggesagkyndig tilbyder vi en grundig gennemgang og tilstandsrapport. Vi udarbejder tilstandsrapporter til kunder omkring Odense, Svendborg, Nyborg, Faaborg kommune og resten af Fyn. Vi kører også gerne til Sjælland, så du er altid velkommen til at kontakte os for at høre nærmere.

Hvad kan Rydahl byggesagkyndig gøre for dig?

Med mig som din byggesagkyndig, bliver der lavet en faglig og retvisende tilstandsrapport af dit hus. Udover at lave din tilstandsrapport, kan jeg også lave den lovpligtige energimærkning for dig, ligesom jeg kan sørge for at el-installationsrapporten bliver lavet – du behøver derfor ikke kontakte andre end mig for at få lavet alle tre rapporter.

Hvordan foregår det

Udover at beskytte dig som sælger mod erstatningskrav fra køber, har tilstandsrapporten også til formål at give køber et indblik i husets tilstand, at vise i hvilket omfang, husets fysiske tilstand er ringere end tilstanden af tilsvarende intakt hus af samme alder. Tilstandsrapporten laves ud fra en byggeteknisk gennemgang af huset, der laves både indvendig og udvendig. Vinduer, ydervægge, indvendige vægge, tag, loftrum, kælder, krybekælder, badeværelse, lofter, gulve mv. gennemgås, og hvis der konstateres skader eller fejl, bliver der givet en farve/anmærkning (grå, gul, rød eller sort), alt efter hvor ”stor” skaden er.

Sådan sikre du din hushandel!

Sikkerhedestyrelsen har udarbejdet denne video der forklare fordelene ved at benytte sig af huseftersynsordningen.

Med en tilstandsrapport og el-eftersynsrapport i hånden, samt et tilbud på en ejerskifteforsikring, slipper du som sælger for at hæfte for skjulte fejl og mangler på dit hus de næste 10 år.

Det er din sikkerhed for en sikker bolighandel!