Du vil sælge dit hus, men har det et energimærke?

Når du sælger dit hus, skal der være et gyldigt energimærke på huset. Ejendomsmægleren må ikke sætte huset til salg før der er lavet et energimærke, og her kan jeg hjælpe dig.

Hvad er et energimærke?

Et energimærke er en rapport der fortæller om husets energiforbrug. Ved at få synliggjort energiforbruget, har den kommende køber derfor mulighed for at få indblik i hvor økonomisk huset er at opvarme. Udover synliggørelse af husets nuværende energiforbrug, vil der i rapporten også komme forslag til energioptimering.

Med mindre der er lavet ændringer på huset, der rykker væsentligt ved energiforbruget, er et energimærke gyldigt i 10 år.

Hvad kan RYDAHL BYGGESAGKYNDIG gøre for dig?

Jeg er uddannet energikonsulent, og kan derfor lave energimærkningen for dig og komme med kvalificeret forslag til energioptimering. Står du også og skal have lavet en tilstandsrapport og/eller el-installationsrapport på dit hus, kan du med fordel benytte dig af pakkeløsningerne.

HVORDAN FOREGÅR DET?

Når du har bestilt et energimærke hos mig, fremsender jeg en ordrebekræftelse til dig på mail, hvor jeg blandt andet beder om årsopgørelser for varme og el. (Disse oplysninger er relevante for sammenligning mellem det faktiske og det beregnede energiforbrug. Det har dog ingen indflydelse på energimærkets resultat.) Herefter kommer jeg ud til dig og laver en gennemgang og opmåling af huset - arealer, isoleringstykkelser, vinduestyper mv. - du behøver ikke være hjemme under gennemgangen. Jeg går huset systematisk igennem, måler og registrerer, og fremsender energimærket til dig inden for en uge, medmindre vi har aftalt andet. Hvis du også har bestil tilstandsrapport og el-eftersyn, bliver opmålingen til energimærket lavet sammen med dem, så du kun får besøg en gang.