Termografering

Har du problemer med at holdevarmen? Har du på fornemmelsen, at varmen vælter ud af dit hus? Skal du til at renovere dit hus, og ønsker samtidig at energirenovere?

Uanset om det er det ene eller det andet, er det en god ide at få termograferet dit hus. Ved at få termograferet huset vil det stå klart, hvor varmen slipper ud, og hvor det er en god ide at sætte ind, specielt hvis du alligevel skal i gang med at renoverer huset.

Hvad er termografering?

Termografering foretages med et infrarødt kamera, der registrerer den infrarøde varmestrålingen der udsendes fra husets overflader. Temperaturerne vil på kameraet blive vist i forskellige farver, som tydeligt redegøre for hvor varmetabet er. Ved hjælp af termografering kan man lokalisere kuldebroer, dårlig eller manglende isolering, samt eventuelle utætheder i konstruktionen.

Kameraet er meget følsomt, og det er derfor muligt at termografere året rundt. De bedste målinger laves dog når der er store temperaturforskelle, hvorfor det er bedst at termografere i vinterhalvåret.

Hvad kan jeg gøre for dig med termograferingen?

Udover ovenstående registrering af varmetab, er det også muligt at lokaliserer risikozoner for fugtdannelse og derved risiko for skimmelvækst.

Hvad, og hvordan, vi gør det er op til dig! Du ønsker måske at deltage ved termograferingen, og vi sammen tage en snak om hvad kameraet finder, og hvor der skal sættes ind? Måske ønsker du en større gennemgang, og en efterfølgende rapport, med redegørelse for de termiske fotos samt eventuelle isoleringsforslag?